Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mantar sosu
#1
MALZEMELER


• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet arnavut biberi
• 1 adet sivri biber
• 500 gram domates
• 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen
• 2 adet defne yaprağı
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• Yeterince tuz, karabiber ve et suyu

YAPILIŞI



Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvı yağda kavuralım.

İnce kıydığımız biberleri, sarımsakları ve kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim.

Kabuklarını soyup, ince ince doğradığımız domatesleri, fesleğenleri, ve defne yapraklarını da tencereye katalım.Domatesler püre haline gelinceye kadar kavuralım.

Tuzunu, karabiberini ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu ilave edelim.

Bütün sebzeler eriyinceye kadar kaynatalım.

Eridiği zaman ocaktan indirip, tel süzgeçten ezerek geçirelim ve arzu ettiğimiz yemeklerde kullanalım.



[Image: mantarli-sos-1349.jpg]



e lezzetten alıntıdır...........
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kıymalı Makarna Sosu fatihcetin 1 538 28.01.13, 19:37:46
Last Post: Yasin Arslan
  BarbekÜ Sosu (10 KİŞİlİk) SuyunGizemi 0 693 30.09.11, 11:05:18
Last Post: SuyunGizemi
  Sarımsaklı Domates Sosu SuyunGizemi 0 630 30.09.11, 11:03:29
Last Post: SuyunGizemi
  Sarımsak ve Fesleğen Sosu SuyunGizemi 0 644 30.09.11, 11:02:45
Last Post: SuyunGizemi
  Naneli Yoğurt Sosu SuyunGizemi 0 713 30.09.11, 11:02:00
Last Post: SuyunGizemi



Users browsing this thread: 1 Guest(s)