Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yogurtlu kebap
#1
YOGURTLU KEBAP




Malzemeler:

500 gr iki defa çekilmiş kıyma
Yarım bayat ekmek
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 adet kebapçı pidesi
1 fincan sıvı yağ
4 kaşık tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt





HAZIRLANIŞI :

Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Patlıcanlı kebap TUANA 0 479 01.04.11, 17:53:09
Last Post: TUANA
  Yoğurtlu kolay kebap PEYOTE 0 410 15.03.11, 15:43:56
Last Post: PEYOTE



Users browsing this thread: 1 Guest(s)