Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yagda Yumurta
#1
MALZEMELER
4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI
SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER

PİŞİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA

HAZIRLANIŞI
TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ. TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )


NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ. ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR.DİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)