Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Somon baligi tartar
#1
MALZEMELER
1 kg taze somon balığı
2 adet limon
Zeytin yağ
Maydonoz
Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
Karabiber
Tuz
Tost ekmeği

HAZIRLANIŞI
1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Avokado göbeğinde ahtapot tartar sedakmo 0 485 29.04.12, 01:12:30
Last Post: sedakmo
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 306 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 437 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo
  Güveçte Somon Balığı Tarifi sedakmo 0 277 26.04.12, 01:58:55
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)