Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sade pilav
#1
2 su bardağı pirinci ayıklayıp üsütünü geçene kadar kaynatılmış su dökün.1 çorba kaşığı tuz ilave edip karıştırıp 10 dk. bekletin.Ardından iyicene suda nişastası gidene kadar yıkayın.Tencereye dibini kaplayana kadar yada arzuya göre daha da fazla Yudum Sıvıyağ koyun.Şehriyeleride ilave edip renkleri pembeleşinceye kadar kavurun.Sonra pirinçleri arzu ederseniz biraz tereyağı ekleyip 5-10 dk. kavurun.Tencereye çok yapışıyorlarsa yağ gerekli demektir.Sonra pirinç koyduğunuz bardakla 3 su bardağı su yarım tatlı kaşığından biraz az tuzu da ilave edip hafif karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Dumanı çıkınca ateşi kısın.10-15 dk sonra yani suyunu çekinceye kadar bekleyin.Tahta kaşığıınızı pirince batırdığınızda dik şekilde duruyorsa pilavınız olmuş demektir.Demlenince servis yapın. Bize bu tarifi Bursadan yollayan Melisa hanıma teşekkür ederiz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli pilav tarifleri Bullem 0 841 07.11.12, 16:44:21
Last Post: Bullem
  Tavuklu pilav tarifi Bullem 0 660 02.10.12, 11:23:38
Last Post: Bullem
  Bademli Pilav Tarifi YasiN 0 725 16.04.12, 17:50:16
Last Post: YasiN
  Baklalı Pilav Tarifi YasiN 0 526 16.04.12, 17:48:08
Last Post: YasiN
  Kafesli Pilav Tarifi YasiN 0 638 16.04.12, 17:46:17
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)