Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirzola Tava
#1
MALZEMELER
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elbasan Tava Tarifi YasiN 0 567 08.07.12, 10:57:53
Last Post: YasiN
  Yufkalı pirzola tornado 0 540 31.03.11, 16:18:58
Last Post: tornado
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 465 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Taç Pirzola tornado 0 353 31.03.11, 16:15:58
Last Post: tornado
  Sahanda Pirzola (4 Kişilik) tornado 0 323 31.03.11, 16:09:45
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)