Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pazartesi Menusu :))
#1
Bugdayli Domates Corbasi

Yapilisi :

Malzemeler :

1/2 su bardagi haslanmis bugday
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi tereyag
2-3 yemek kasigi domates sallcasi
4 adet rendelenmis domates

Hazirlanisi :

Siviyagi ile unu kahverengi olana kadar kavurun,
Domates salcasini ilave edip kavurmaya devam edin,
Uzerine rendelenmis domatesleri ilave edip 7-8 dakika pisirn
5-6 su bardak sicak su ilave edin, Corbaniz undan dolayi topaklanabilir blender ile biraz karistirin,
Haslanmis bugdaylari da corbaniza ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya birakin.
Isterseniz hazir et suyu da ilave edebilirsiniz.
Tereyag, karabiber ve tuz da ekledikten sonra ocaktan alin





Malzemeler:
- 600 gr dana kıyma,
- 1 soğan,
- 3 dilim bayat ekmek içi,
- 2 yumurta,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- Karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot.
Püresi için:
- 3-4 adet patates,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 1 yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3-4 yemek kaşığı süt,
- 2 yemek kaşığı salça.

Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
Yumurtaları kırın. Karabiber, tuzotu ekleyin. Ekmekleri ekleyip iyice yoğurun. Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın. Bir fırın kabına dizip her köftenin üzerine minik yağ parçaları koyun. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi haşlayıp püre yapın. Yumurta, süt, tuzot, margarini ekleyip iyice karıştırın.
Köftelerin ortalarını bu harçla doldurun. Salçayı bir çay bardağı su ile ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin. 10 dakika sonra fırından alıp servis yapın.



Arpa şehriyeli pilav


2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Yapilisi :

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Arpa şehriyeli pilav artık hazır, afiyet olsun.
Reply
#2
Afiyet Olsun Smile)
Reply
#3
Aciktigim aklima Geldi Smile
Reply
#4
eee yemekler en sevdiklerim ve iyi yaptigim yemekler ve resimlerde canli gibi acikman normal Yasin Smile)
Reply
#5
bak bu guzel oldu bugun ne yapsam diye dusunmeme gerek kalmadi Wink
"Kalplere ulaşanlardır gönülleri fethedenler"

Fatih Arslan
Reply
#6
ee Ustam hangilerini yaptin ve nasil oldu haydi yaz bakim Big Grin
Reply
#7
makarna Smile
"Kalplere ulaşanlardır gönülleri fethedenler"

Fatih Arslan
Reply
#8
Canim etsiz yemek tarifleri falanda ver soyle degilsik salata vs. Big Grin
Reply
#9
tamam canim en kisa zamanda ekleyecegim sende varsa sende ekle ama olurmu Smile
Reply
#10
supersin ustam ellerine saglik Smile)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)