Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Midye Tava
#1
MALZEMELER
1/4 ayçiçek yağı
3/4 su bardağı bira
1.5 su bardağı un
30 iri midye

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün. Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın. Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın.
Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin. Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın. Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın. Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Levrek tava sedakmo 0 538 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 393 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 344 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Midye Dolma Tarifi - Midye Dolma Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 425 29.04.12, 00:44:33
Last Post: sedakmo
  Kalamar Tava (6 Kişilik) sedakmo 0 255 28.04.12, 12:10:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)