Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Midye Dolma
#1
MALZEMELER
60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
1.5 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr. beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz

HAZIRLANIŞI
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Midye Dolma Tarifi - Midye Dolma Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 426 29.04.12, 00:44:33
Last Post: sedakmo
  Midye Dolması Tarifi sedakmo 0 275 26.04.12, 11:14:13
Last Post: sedakmo
  Midye Tava tornado 0 374 31.03.11, 01:07:41
Last Post: tornado
  Midye pilavı tornado 0 262 31.03.11, 01:07:29
Last Post: tornado
  Midye Fırın (4 Kişilik) tornado 0 373 31.03.11, 01:07:12
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)