Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meyaneli Tavuk
#1
MALZEMELER
1 adet tavuk
4 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
1 adet yumurta sarısı
2 bardak tavuk suyu
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tavuk graten tornado 0 431 31.03.11, 16:16:47
Last Post: tornado
  Tavuk But Sarması (4 Kişilik) tornado 0 461 31.03.11, 16:16:30
Last Post: tornado
  Sebzeli tavuk güveç tornado 0 339 31.03.11, 16:12:35
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)