Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mayonezli Levrek
#1
MALZEMELER
1.5 kg levrek balığı
500 gr zeytinyağ
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 adet yumurta
2 adet limon
mayonez
4 adet patates
1 adet yeşil salata
150 gr siyah zeytin
2 demet kırmızı turp
250 gr salatalık turşusu

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın.
Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,181 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 700 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 685 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 542 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Zeytinyağında Sebzeli Levrek sedakmo 0 279 26.04.12, 12:51:28
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)