Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek yavrusu
#1
MALZEMELER
4 kişi için
1 adet yavru levrek
200 gr tereyağı
2 çay fincanı bayata kalburdan geçmiş beyaz ekmek içi
2 yumurtanın sarısı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 küçük ince kıyılmış soğan
2 yaprak defne
1 su bardağı beyaz şarap
2 kahve fincanı balık suyu yada su


HAZIRLANIŞI
Levreğin kafasını ve karnını yarmadan pullarını kazıyın. Sırtından, ensesinden kuyruk üstüne kadar sırtını, bel kemiğinin iki tarafından yararak kemiklerini ve bağırsaklarını temizleyin. İyice yıkayıp kurulayıp muhafaza edin. Bir kabın içine ekmek içi, tereyağı, biber, tuz, soğan, maydanoz, defne ve yumurta sarısını koyup karıştırıp balığın içine sırtından doldurun. Balığı bütünü ile alabilecek uzunca bir güvecin veya küçük tepsinin içini yağlayıp balığı yerleştirin. Üzerine bir su bardağı beyaz şarap ve balık suyunu yada suyu koyup üzerini kapatarak ağır ateşte fırında yada ocağın üzerinde 20 dakika pişirip hemen servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,183 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 700 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 685 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 545 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Zeytinyağında Sebzeli Levrek sedakmo 0 281 26.04.12, 12:51:28
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)