Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karides sote provensal
#1
MALZEMELER
4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik ) sedakmo 0 260 28.04.12, 18:40:57
Last Post: sedakmo
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik) sedakmo 0 383 28.04.12, 14:52:29
Last Post: sedakmo
  Karides Kokteyl sedakmo 0 318 28.04.12, 12:11:40
Last Post: sedakmo
  Sirkeli karides tornado 0 289 31.03.11, 01:17:54
Last Post: tornado
  Sarımsak soslu karides tornado 0 367 31.03.11, 01:14:02
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)