Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalamar bisken
#1
MALZEMELER
4 kişi için
1 kg temizlenmiş kalamar
1 kahve fincanı rafine yağı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber
4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç
6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı konyak
½ su bardağı beyaz şarap
az tuz
bir tutam pul biber
1 yaprak defne


HAZIRLANIŞI
Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin. Bir tencerede yağı kızdırın ve kalamarları bu yağa ekleyip bırakacağı suyu çekip hafifçe sararıncaya kadar birkaç dakika kızartın. Başka bir tencereye tereyağı, sarımsak ve soğanı ve havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup biber , domates, tuz, pul biber, defne ve kalamarları koyun. Birkaç dakika kavurup üzerine konyağı döküp alevlendirin. Beyaz şarabı döküp 1-2 dakika kaynatıp kapağını kapatın. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika kontrol ederek pişirin ve servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ahtapotlu ızgara kalamar sedakmo 0 463 29.04.12, 01:16:14
Last Post: sedakmo
  Kalamar Tava (6 Kişilik) sedakmo 0 257 28.04.12, 12:10:58
Last Post: sedakmo
  Kalamar Tava (6 Kişilik) tornado 0 355 31.03.11, 00:44:42
Last Post: tornado
  Kalamar tava tornado 0 300 31.03.11, 00:44:27
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)