Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Tuzlama
#1
MALZEMELER
1.5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın.
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz.
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 574 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Hamsi kavurma sedakmo 0 534 29.04.12, 01:01:38
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 394 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 350 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 289 29.04.12, 00:55:54
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)