Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Ekmek
#1
MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
2.5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
500 gr Kıyma
2 Soğan
Karabiber , Tuz
1 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.
Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.
İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fırında etli pirinçli tart tornado 0 500 31.03.11, 16:49:57
Last Post: tornado
  Etli Börek tornado 0 382 31.03.11, 16:47:02
Last Post: tornado
  Etli - Biberli Pay tornado 0 333 31.03.11, 16:46:37
Last Post: tornado
  Ekmek Suflesi tornado 0 369 31.03.11, 16:44:01
Last Post: tornado
  Ekmek köftesi tornado 0 317 31.03.11, 16:43:50
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)