Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli - Biberli Pay
#1
MALZEMELER
5 adet yufka
675 gr kuşbaşı
2 çorbakaşığı un
2 adet sivribiber
200 gr dolma fıstığı
2 çorbakaşığı soya sosu
1 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ
1.5 çorbakaşığı tereyağ veya margarin
karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın. Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun.
Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin. Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin. Soğumaya bırakın.
Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun. Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fırında etli pirinçli tart tornado 0 502 31.03.11, 16:49:57
Last Post: tornado
  Etli Ekmek tornado 0 401 31.03.11, 16:47:23
Last Post: tornado
  Etli Börek tornado 0 390 31.03.11, 16:47:02
Last Post: tornado
  Biberli ve mantarlı pizza tornado 0 299 31.03.11, 16:33:22
Last Post: tornado
  Biberli - Domatesli Makarna tornado 0 297 31.03.11, 16:33:10
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)