Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Et Sarma
#1
MALZEMELER
1/2 kg nuar
6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi
1/2 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
tuz
karabiber
biraz un

HAZIRLANIŞI
1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte
incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa
biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  File Sarma Tarifi YasiN 0 728 08.07.12, 11:00:49
Last Post: YasiN
  Sultan Sarma Bonfile (1 Kişilik) tornado 0 356 31.03.11, 16:15:21
Last Post: tornado
  Mantarlı Sarma Bonfile tornado 0 332 31.03.11, 16:00:56
Last Post: tornado
  Mantarlı Biftek Sarma (4 Kişilik) tornado 0 326 31.03.11, 15:58:38
Last Post: tornado
  Kuzu Yaprak Sarma tornado 0 324 31.03.11, 15:50:10
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)