Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erikli Dolma
#1
MALZEMELER
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mantarlı Tavuk Budu Dolma Tarifi YasiN 0 699 17.07.12, 12:05:10
Last Post: YasiN
  Kalamar Dolma Tarifi YasiN 0 586 17.07.12, 12:00:56
Last Post: YasiN
  Kalamar Dolma Tarifi YasiN 0 573 17.07.12, 11:59:46
Last Post: YasiN
  Zeytinyağlı Dolma Harcı tornado 0 429 31.03.11, 02:27:43
Last Post: tornado
  Zeytinyağlı Dolma tornado 0 458 31.03.11, 02:27:30
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)