Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elbasan tava
#1
MALZEMELER
2 adet orta boy soğan
1kg kemikli kuzu eti
350gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar).
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın.
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elbasan Tava Tarifi YasiN 0 566 08.07.12, 10:57:53
Last Post: YasiN
  Pirzola Tava tornado 0 343 31.03.11, 16:04:41
Last Post: tornado
  Elbistan Tava (1 Kişilik) tornado 0 335 31.03.11, 15:34:38
Last Post: tornado
  Elbasan Tavası tornado 0 271 31.03.11, 15:33:59
Last Post: tornado
  Elbasan Tavası tornado 0 345 31.03.11, 15:33:45
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)