Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekmek Suflesi
#1
MALZEMELER
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
3.5 çorba kaşığı tereyağ
12 dilim ufak bayat ekmek
250 gr taze çiftlik mantarı
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın.
Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ispanak Suflesi tornado 0 458 31.03.11, 16:52:20
Last Post: tornado
  Etli Ekmek tornado 0 391 31.03.11, 16:47:23
Last Post: tornado
  Ekmek köftesi tornado 0 317 31.03.11, 16:43:50
Last Post: tornado
  Ekmek Hamurlu Pizza tornado 0 357 31.03.11, 16:43:13
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)