Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domatesli Biberli Sosis
#1
MALZEMELER
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sosis dolması tornado 0 433 31.03.11, 16:13:40
Last Post: tornado
  Mantarli keyif sosis tornado 0 416 31.03.11, 15:58:09
Last Post: tornado
  Domatesli Kuzu tornado 0 323 31.03.11, 15:20:27
Last Post: tornado
  Defneli Sosis Sote (4 Kişilik) tornado 0 353 31.03.11, 15:20:02
Last Post: tornado
  Biberli Kuzu Kızartma tornado 0 322 31.03.11, 15:08:26
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)