Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dana Eskalop
#1
MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haşlama
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr çiğ krema
25 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay fincanı beyaz şarap
25 gr un
sıcak su
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 801 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 321 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 354 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado
  Rokalı Dana Eti (4 Kişilik) tornado 0 319 31.03.11, 16:08:29
Last Post: tornado
  Pastırmalı Dana Biftek tornado 0 416 31.03.11, 16:03:17
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)