Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolonyes soslu spagetti
#1
MALZEMELER
6 kişi için
500 gr spagetti
250 gr sığır kıyması
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
1 tutam karabiber
1 yaprak defne
2 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
bir avuç rende gravyer peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
az adaçayı


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp 1.5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün. Bir tencereye adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin. İki çatalla bir kere karıştırıp yanında ayrı olarak bolonyez kıyması ve peynir ile servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek Soslu Makarna Tarifi zeday 0 332 22.06.12, 16:02:41
Last Post: zeday
  Ispanak Soslu Makarna tornado 0 433 31.03.11, 16:52:10
Last Post: tornado
  Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik) tornado 0 352 31.03.11, 16:48:23
Last Post: tornado
  Deniz Mahsüllü Spagetti tornado 0 367 31.03.11, 16:42:03
Last Post: tornado
  Çiftci Usulü Spagetti (4 Kişilik) tornado 0 386 31.03.11, 16:38:22
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)