Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artmutlu Tart
#1
MALZEMELER
4 armut
1.5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fırında etli pirinçli tart tornado 0 500 31.03.11, 16:49:57
Last Post: tornado
  Erikli Tart tornado 0 391 31.03.11, 16:45:46
Last Post: tornado
  Elmalı Tart - I tornado 0 351 31.03.11, 16:45:08
Last Post: tornado
  Elmalı Tart tornado 0 366 31.03.11, 16:44:56
Last Post: tornado
  Dondurmalı Tart tornado 0 368 31.03.11, 16:42:54
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)