Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lokma Tatlısı
#1
Malzemeler :

250 gr Un
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı toz Maya
1 Kahve Kasığı şeker
1 tutam Tuz
1 Yumurta
Şerbeti İçin;
1 kg Toz Seker
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kasığı Limon Suyu
1 litre Sıvı Yağ

Yapılışı:

toz mayayı şekerli suyun içinde eritelim. 10 dakika boyunca bekleyelim ki maya kabarsın. Yoğurma kabına un ve tuz koyalım. Kabaran mayayı da yumurta ve su ile birlikte ekleyelim. Bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra cıvık kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekmektedir. Bu hamuru bir süre dinlenmesi için bekletelim.Hamuru beklerken şerbeti (şurubu) yapmaya geçelim. Bunun için 2 bardak suyu ve 2,5 bardak şekeri birlikte bir tencereye alıp ocağın altını yakalım. Şeker eriyip şurup katılaşana kadar kaynatalım. Daha sonra limon suyu ekleyelim.
Hamurları tavada yağın içinde kızartalım. Hamurları elimizle sıkarak fındık iriliğinde alıp tavaya atalım. Bütün hamuru bu şekilde kızartalım.Hamurları kızarttıkça ılık şerbetin içine bırakalım. Lokmaların hepsi kızardıktan sonra servis yapana kadar şerbetin içinde bekletelim.
Afiyet Olsun
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bayat ekmekli paşa tatlısı Bullem 0 903 07.11.12, 16:48:22
Last Post: Bullem
  Erikli Hamur Tatlısı Bullem 0 661 04.09.12, 17:00:23
Last Post: Bullem
  Beydağ Tatlısı Tarifi Bullem 0 583 03.09.12, 23:45:37
Last Post: Bullem
  Taze İncir Tatlısı Tarifi YasiN 0 750 17.07.12, 10:58:46
Last Post: YasiN
  Cezerye Tatlısı Tarifi YasiN 0 322 16.07.12, 17:10:32
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)