Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
talaş kebabı
#1
MALZEMESİ

2 Su bardağı un,
1 Çorba kaşığı zeytinyağı.
Yarım tatlı kaşığı tuz,
1 Çay kaşığı toz şeker,
2 Çay kaşığı sirke, 8 Çorba kaşığı su
1 Küçük paket margarin (125 Gr.)

YAPILIŞI

1.Margarin hariç diğer malzemeyi karıştırarak yu*muşak bir hamur yapınız,
2.Yirmi dakika dinlendiriniz,
3.Alt ve üstlerine un serperek merdaneyle 3 mm. kalınlığında ve dikdörtgen biçiminde açınız,
4.Margarini iki eşit parçaya bölünüz, açılmış ha*murun üzerine kenarlarında 1 ‘er cm. mesafe bıraka*rak yag sürünüz,
5.Hamuru, sigara sarar gibi sarınız, iki ucunu bir*leştiriniz,
6.Yağ kâğıdına sararak buzdolabında bekletiniz,
7.Bu işlemi yarımşar saat arayla 2-3 kere tekrarla*yınız,
8.Bıçak sırtı kalınlığında açarak sekiz eşit kareye bölünüz,
9.Aşağıda tarif edilen etleri hamurun üstüne tak*sim ediniz,
10.Zarf gibi kapatıp tersyüz ederek yağlı fırın tep*sisine diziniz,
11.Üstlerine yumurta sarısı sürerek orta ısıda pişiriniz


[Image: talaskebabi.jpg]


kadınlar sitesinden alıntıdır......
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 638 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 712 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 627 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 566 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 591 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)