Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
beykoz kebabı
#1
MALZEMESİ

1 Adet piliç,
2 Adet iri boy kemer patlıcan, 1 Soğan,
2-3 Çorba kaşığı yağ,
1 Kaşık un,
2 Adet dolma biber, 2 Adet domates.

YAPILIŞI



1.Patlıcanların kabuklarını soyup 1/2 cm. kalınlı*ğında boydan boya cetvel gibi dilimleyiniz,
2.Yağı kızdırıp patlıcanları altüst hafif kızartınız,
3.Pilici yumurta büyüklüğünde parçalayınız, aynı yağda kızartınız,
4.Pilici ayrı bir kaba alarak soğan rendesi, un, do*mates, tuz, biber ve su ilâvesi ile ağır ateşte pişirerek suyunu çektiriniz,
5.İki kızarmış patlıcanı çapraz koyarak piliç par*çasını koyunuz ve 4 ucunu bohça gibi kapatınzı,
6.Tepsiye ters döndürerek üzerine halka kesilmiş dolmalık biber, ortasına 1 dilim domates ve pilicin kalan suyunu ilâve ediniz,
7.Orta hararetli fırında domatesler kızarana ka*dar pişiriniz.




[Image: beykoz.jpg]



kadınlar sitesinden alıntıdır..........
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 634 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 702 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 621 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 560 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 585 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)