Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bostan kebabı
#1
MALZEMESİ

750 Gr. ufak kuşbaşı kuzu eti,
8 Adet yafa portakalı büyüklüğünde bostan patlıcanı,
2 Orta boy soğan,
6 Orta boy domates.
Tuz, karabiber.

YAPILIŞI



1.Patlıcanları, alacalt soyarak dolma yapılır gibi içlerini oyunuz,
2.Patlıcanları bol tuzlu suda 1 saat bekletiniz,
3.Ufak ufak doğranmış kuzu etinin İçine ufak doğranmış domates, rende soğan, tuz, karabiber karıştırınız,
4.Bu harcı yıkanmış suda bekletilmiş patlıcanların içine doldurunuz ve ağızlarını domates parçası ile kapatarak yayvan bir tencereye diziniz,
5.Üzerine 1,5 bardak su, 3-4 domates rendeleyip çok ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz.
6.Sıcak servis yapınız.


[Image: bostan.jpg]


kadın sitesinden alıntıdır..............
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 636 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 708 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 623 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 562 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 590 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)