Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıymalı baita
#1
MALZEMELER


1 sağan
4 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 havuç
3 domates
2 dal taze fesleğen
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI


Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Not: Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.



[Image: 7489.jpg]


e lezzetten alıntıdır........
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kıymalı Makarna Sosu fatihcetin 1 539 28.01.13, 19:37:46
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)