Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iskoç mutfağı (iskoç yumurtası)
#1
MALZEMELER


bir miktar galeta unu
6 yumurta
250 gr orta yağlı kıyma
tuz
kızartmak için sıvıyağ
bir miktar un

YAPILIŞI


5 tane katı pişmiş yumurtayı soyun. Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın. Sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın ister avucunuz da ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymaları yayın. Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzdün şekilde kıyma ile sarın. Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın......afiyet olsun...
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Çin mutfağı mezeler Bullem 0 932 04.10.12, 22:59:09
Last Post: Bullem
  Hollanda mutfağı ...( patates yahnisi ) PEYOTE 0 931 11.06.11, 20:19:40
Last Post: PEYOTE
  Rus mutfağı ... ( rus salatası ) 1 PEYOTE 0 791 11.06.11, 20:16:32
Last Post: PEYOTE
  Meksika mutfağı .. ( meksika usulü tavuk ) PEYOTE 0 811 11.06.11, 20:08:06
Last Post: PEYOTE
  Avusturya mutfağı ( spatzle ) PEYOTE 0 737 11.06.11, 19:57:58
Last Post: PEYOTE



Users browsing this thread: 1 Guest(s)