Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
azeri mutfağı (gürze)
#1
MALZEMELER



Kişi başına 200 g koyun eti
80 g buğday unu
25 g yağ
yumurta
50 g yoğurt
0.1 g tarçın
karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Gürze için et soğan ile birlikte kıyma makinesinden geçirilir, üzerine karabiber, tuz koyup karıştırılır. Ve tavada kavrulur. Una tuz (bazen yumurta), su koyarak katı hamur yapılır. 1 mm kalınlığında yayılır ve çapı 5 cm olacak daireler kesilir. Hazır olan kıymadan dairelerin ortasına koyulur ve bir ucu açık kalacak şekilde kapatılır. Hazır olduktan sonra bulyonda pişirilir. Gürze bulyonun üzerine çıktığında pişmiştir. Sofraya verilirken bulyondan alınan gürzeler tabağa koyulur, üzerine yağ ve kıymanın geri kalan kısmı dökülür. Sonra üzerine tarçın atılır, ayrıca tabakta ise yoğurt koyulur.....afiyet olsun...
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Çin mutfağı mezeler Bullem 0 934 04.10.12, 22:59:09
Last Post: Bullem
  Hollanda mutfağı ...( patates yahnisi ) PEYOTE 0 932 11.06.11, 20:19:40
Last Post: PEYOTE
  Rus mutfağı ... ( rus salatası ) 1 PEYOTE 0 792 11.06.11, 20:16:32
Last Post: PEYOTE
  Meksika mutfağı .. ( meksika usulü tavuk ) PEYOTE 0 812 11.06.11, 20:08:06
Last Post: PEYOTE
  Avusturya mutfağı ( spatzle ) PEYOTE 0 738 11.06.11, 19:57:58
Last Post: PEYOTE



Users browsing this thread: 1 Guest(s)