Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zeytinyağlı barbunya pilaki
#1
MALZEMELER


2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz


YAPILIŞI




1. Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür.

2. Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur.

3. Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır.

4. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

5. Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.......afiyet olsun...
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kabak Yatağında Zeytinyağlı Bezelye bilgili50 0 563 29.06.12, 15:05:27
Last Post: bilgili50
  Zeytinyağlı mantarlı havuç SuyunGizemi 0 686 30.09.11, 11:38:02
Last Post: SuyunGizemi
  Barbunya fasülyeli ve pirinçli firat7278 0 781 03.04.11, 18:58:16
Last Post: firat7278



Users browsing this thread: 1 Guest(s)