Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patlıcan karnıyarık
#1
MALZEMELER



6 adet Patlıcan (küçük)
250 gr. Kıyma (dana)
2 adet Soğan
2-3 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
2-3 adet Biber (sivri)
3-4 çorba kaşığı Yağ
Karabiber
Tuz


YAPILIŞI



1. Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.

2. Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

3. İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.

4. Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.

5. Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse "patlıcan oturma" olur......afiyet olsun...
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)