Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domates turşusu
#1
MALZEMELER


Domates, tuz, sarımsak


YAPILIŞI



Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir.
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir.

Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 709 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 801 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 910 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 764 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 892 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)