Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelek turşusu
#1
MALZEMELER



Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker


YAPILIŞI



Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.
Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.

Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.

18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 709 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 801 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 910 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 765 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 892 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)