Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biber turşusu
#1
MALZEMELER


Biber, tuz, sarımsak


YAPILIŞI



Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır.
Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.

Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.

Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 707 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 798 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 906 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 762 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 889 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)