Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patlıcan turşusu
#1
MALZEMELER


Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı


YAPILIŞI



Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur. Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların. sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır. Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar. soğuk su için de soğutulur. Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir.
Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates. maydanoz, lahana ve soğan kullanılır. Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır. Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir. Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir.

Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir. Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %5-6 tuzlu salamura ile doldurulur. Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir.

Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır. Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 707 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 799 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 907 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 762 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 890 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)