Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taze fasulye turşusu
#1
MALZEMELER

Taze fasulye, tuz, sarımsak



YAPILIŞI

Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 707 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 798 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 906 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 762 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 889 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)