Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salatalık turşusu
#1
salatalık Turşusu

Malzemeler
Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon





Yemeğin Tarifi
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v. b. kirleri yıkayın.
Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz. Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin. Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v. b. bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın.

Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.

Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 707 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 798 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 906 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 762 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 889 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)