Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kuru kaysı reçeli
#1
KURU KAYISI REÇELİ

Malzemeler
800 gr. kuru kayısı
2 kg. seker (8 su bardağı)
4 Bardak su
3/4 fincan limon suyu

KURU KAYISI REÇELİ TARİFİ
800 gr. kuru kayısıyı bir gün önceden suya yatırın. 2 kg. şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye koyup orta ısıdaki ateşte kaynatarak kıvamlı bir şurup yapın. Bir gün suda bekleterek irileştirdiğiniz kayısıların, suyunu döktükten sonra, bu şuruba ilave edin ve çok kıvamlı bir duruma gelinceye Kadar kaynatın. Reçeliniz istediğiniz koyuluğa gelince içine 3/4 fincan limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ayva reçeli yapımı Bullem 0 801 02.10.12, 11:38:08
Last Post: Bullem
  şeftali reçeli Bullem 0 688 04.09.12, 01:41:57
Last Post: Bullem
  İncir Reçeli Tarifi YasiN 2 1,069 17.07.12, 09:55:34
Last Post: YasiN
  Kivi Reçeli Tarifi YasiN 0 648 17.07.12, 09:54:49
Last Post: YasiN
  Balkabağı Reçeli Tarifi YasiN 0 833 17.07.12, 09:53:23
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)