Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avcı sosu
#1
AVCI SOSU


MALZEME


125 gram margarin
200 gram mantar dilimlenmiş
50 gram arpacık soğan ince kıyılmış
250 gram domates
200 ml sek beyaz şarap
1 litre demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI


Margarini derin bir tavada eritin. Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin. Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Demi glace sosu ilave edinve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.
Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kıymalı Makarna Sosu fatihcetin 1 540 28.01.13, 19:37:46
Last Post: Yasin Arslan
  BarbekÜ Sosu (10 KİŞİlİk) SuyunGizemi 0 699 30.09.11, 11:05:18
Last Post: SuyunGizemi
  Sarımsaklı Domates Sosu SuyunGizemi 0 632 30.09.11, 11:03:29
Last Post: SuyunGizemi
  Sarımsak ve Fesleğen Sosu SuyunGizemi 0 649 30.09.11, 11:02:45
Last Post: SuyunGizemi
  Naneli Yoğurt Sosu SuyunGizemi 0 717 30.09.11, 11:02:00
Last Post: SuyunGizemi



Users browsing this thread: 1 Guest(s)