Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erzincan pilavı
#1
ERZİNCAN PİLAVI






Malzemeler:

1 Adet haşlanmış tavuk
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet lavaş
tuz






Hazırlanışı

Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.Kare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır.
üzerine pişen bulgur pilavı yayılır. diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır. haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür. (didilir) pilavın üzerine yayılır.
Daha sonra tereyağı kızdırılarak tavukların üzerine dökülür. Afiyet olsun
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 578 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 795 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 529 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 621 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 518 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)