Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çoban pilavı
#1
ÇOBAN PİLAVI






Malzemeler:

Bir su bardağı pirinç
Bir su bardağı bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Dört dal yeşil soğan
Bir orta boy kuru soğan
Bir fincan kuş üzümü
Bir tatlı kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
üç yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım demet taze nane
Üç su bardağı su






Hazırlanışı:

Zeytin yağında kuru soğan sotelenir. Pembeleştikten sonra yeşil soğan ilave edilir ve hemen ardından üç su bardağı su eklenir. Kaynamakta olan suya tuz , Süzgeçte ayrı ayrı yıkamış olduğumuz pirinç , bulgur ve daha önceden haşlamış olduğumuz mercimek ilave edilir.
Yıkanmış kuş üzümü ve barharatımız da ekledikten sonra ağzı kapalı tenceremiz harlı ateşte iki dakika kaynatılır ve hemen kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
Son olarak iyice suyunu çeken pilavımızın üzerine taze nane yaprakları eklenir.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 579 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 795 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 533 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 621 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 520 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)