Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
örgülü pilav
#1
ÖRGÜLÜ PİLAV






Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
3 - 4 çorba kaşığı yağ
2 - 3 çorba kaşığı yeşil fıstık
1,5 su bardağı un
¼ tavuk
½ kutu bezelye
1,5 yemek kaşığı yağ
½ kuzu veya 1 tavuk ciğeri
1 yumurta
Karabiber
Tuz




Hazırlanışı :

Unu eleyip ortasını açın ve 1 yumurta kırın. Ceviz kadar yağ koyun. Tuz ve bir kaç kaşık su ilavesi ile yoğurarak katıca bir hamur yapın. 5 dk. dinlendirip 2 mm. inceliğinde açın ve 1 cm. eninde çubuklar kesin.
Dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Şerit hamurlarla kafes şeklinde örgü yapın. Kafes gözlerine yeşil fıstık yapıştırın. Pirinci el dayanacak sıcaklıktaki suda 25 - 30 dk. bekletin.
Tavuğu 4 bardak suyla ateşe koyup, söğüş pişirin. 3,5 bardak tavuk suyuna kalan yağdan ceviz büyüklüğünde parça ekleyin. Tuzu ve su kaynayınca pirinci atın.
Pilav dinlenmek üzereyken didiklenmiş tavuk etini, bezelyeyi, erişte şeklinde kesilmiş ve ceviz kadar yağda sote edilmiş ciğeri pilava katın. Birlikte demlendirin.
Ördüğünüz tencereye boşaltın.Üzerini kevgirle bastırarak sıkıştırın. Hamur uçlarını pilavın üzerine çevirin. Yarım saat fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek koyun.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli pilav tarifleri Bullem 0 839 07.11.12, 16:44:21
Last Post: Bullem
  Tavuklu pilav tarifi Bullem 0 660 02.10.12, 11:23:38
Last Post: Bullem
  Bademli Pilav Tarifi YasiN 0 723 16.04.12, 17:50:16
Last Post: YasiN
  Baklalı Pilav Tarifi YasiN 0 524 16.04.12, 17:48:08
Last Post: YasiN
  Kafesli Pilav Tarifi YasiN 0 637 16.04.12, 17:46:17
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)