Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cevizli ve kayısılı pilav
#1
CEVİZLİ VE KAYISILI PİLAV







Malzemeler :

1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :

Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin.
Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmiş soğanı ilave edin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Küçük doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin.
Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün. 30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli pilav tarifleri Bullem 0 838 07.11.12, 16:44:21
Last Post: Bullem
  Tavuklu pilav tarifi Bullem 0 659 02.10.12, 11:23:38
Last Post: Bullem
  Bademli Pilav Tarifi YasiN 0 721 16.04.12, 17:50:16
Last Post: YasiN
  Baklalı Pilav Tarifi YasiN 0 521 16.04.12, 17:48:08
Last Post: YasiN
  Kafesli Pilav Tarifi YasiN 0 633 16.04.12, 17:46:17
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)