Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buhara pilavı
#1
BUHARA PİLAVI






Malzemeler :


2 bardak pirinç
5 çorba kaşığı margarin
250 gr. koyun eti
30 gr. badem
2 orta boy havuç
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :

Bir tepsiye ayıklanmış 2 bardak pirinç, 2 çorba kaşığı tuz ile pirinçlerin üstlerini kaplayabilecek kadar sıcak su ilave ederek iyice soğuyana kadar bir kenara bırakın.
Soğuyunca suyunu dökün, pirinçleri iyice yıkayın, süzün ve bir kenara bırakın. Diğer taraftan bir küçük tencereye irice kuşbaşı doğranmış koyun eti, 4-5 bardak su ile, 1/2 çorba kaşığı tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatıp etler pişip iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 2 saat pişirip pilavda kullanılmak üzere bir tarafa bırakın.
Havuçların üstünü kazıyıp irice rendeleyin ve yağda 1-2 dakika pişirip bir kenara bırakın. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile bir taşımlık kaynatılmış ve kabukları ayıklanmış bademleri koyarak 2 dakika kavurun. Buna, daha önce yıkayıp süzülen pirinci katarak, kuvvetli bir ateşte durmadan 10 dakika kavurun.
Pirince, küçük etlerle birlikte etlerin içinde haşlandığı sudan da 3 bardak ilave edin, ayrıca rendelenmiş hafif pişirilmiş havuçları, 2 tutam karabiber ve 1/2 çorba kaşığı tuzu da katarak, tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler sularını çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta ateşte olmak üzere pilavı pişirin. Suyunu çekince pilavı gayet kısık ateşte yarım saat demlenmeye bırakın ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 577 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 795 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 529 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 620 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 518 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)