Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patlıcanlı pilav
#1
PATLICANLI PİLAV





Malzemeler :

2 bardak pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak kızartma yağı
2 adet orta boy patlıcan
Bir miktar nane
Tuz



Hazırlanışı :

Patlıcanları alaca soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Sonra da bu patlıcanları bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin, sudan çıkarıp, parçalamadan sıkarak acı sularını çıkarın. Bol suda yıkayıp, süzülmeleri için bir kevgirde bırakın.
Bir tavada kızartma yağını kızdırıp, kuruladığınız patlıcanları bu yağda hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.
Diğer taraftan pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup tuz ilave ederek, 20-25 dakika ıslatın ve süzün.
Dört bardak suyu, tuzu ve margarini bir tencereye koyup kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ilave edip bir defa karıştırın ve önce kuvvetli, daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar kaynatın.
Pilav suyunu çektikten sonra patlıcanları ilave ederek karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine bir miktar nane ilave edip servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli pilav tarifleri Bullem 0 839 07.11.12, 16:44:21
Last Post: Bullem
  Tavuklu pilav tarifi Bullem 0 659 02.10.12, 11:23:38
Last Post: Bullem
  Bademli Pilav Tarifi YasiN 0 722 16.04.12, 17:50:16
Last Post: YasiN
  Baklalı Pilav Tarifi YasiN 0 523 16.04.12, 17:48:08
Last Post: YasiN
  Kafesli Pilav Tarifi YasiN 0 635 16.04.12, 17:46:17
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)