Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firik pilavı
#1
FİRİK PİLAVI






Malzemeler:

200 gr tereyağı,
300 gr kuzu kuşbaşı,
3 soğan,
4 su bardağı su,
250 gr haşlanmış nohut,
250 gr bulgur,
600 gr firik,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı salça, tuz






Hazırlanışı:

Bulguru yıkayıp süzün. Firiği ayıklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edin.
Pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 579 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 795 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 531 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 621 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 520 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)