Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hicaz pilavı
#1
HİCAZ PİLAVI





Malzemeler :


400 gr. kuşbaşı koyun eti
200 gr. margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan
Tuz



Hazırlanışı :

Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.
75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Etlerle birlikte servis yapın.Afiyet olsu
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 579 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 795 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 533 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 622 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 520 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)